Gewoon Veilig beveiligingstips

Verstop geen sleutels buiten uw deur

Het gebeurd nog vaak genoeg, mensen die hun sleutels buiten de deur verstoppen, bijvoorbeeld onder een bloempot, deurmat, de container of onder een siersteen. Meestal met de reden, dat de kinderen makkelijk in huis kunnen komen zonder een sleutel bij zich te moeten dragen. Ook bij inbrekers is deze gewoonte inmiddels bekend, waardoor sleutels niet langer veilig zijn en daarmee uw woning dus ook niet. Voor een inbreker is een dergelijke situatie ideaal, er hoeft geen schade aangericht te worden en de omgeving van uw woning zal het niet merken.

Voorkom dit soort situaties: maak een reservesleutel

Gelukkig is een soortgelijke situatie makkelijk te voorkomen, door ook een sleutel voor uw kinderen of medebewoners te laten maken. De kosten hiervoor zijn vele malen lager, dan de kosten bij het verlies van dierbare objecten, die soms niet te vervangen zijn. Mocht u om welke reden dan ook toch de sleutel buiten de deur willen verstoppen, dan is een alarminstallatie aan te raden. Bij Gewoon Veilig geniet u voor een scherpe prijs van een volledige inbraakbeveiliging, tevens krijgt u hierbij componenten om brand snel te kunnen detecteren en bij noodgevallen en of medische ongevallen hulp in te kunnen schakelen.

In ons Starterspakket zit standaard een bewegingssensor en een magneetcontact, de magneetcontact is uitermate geschikt zijn voor het gebruik op deuren en/of ramen. Mocht een inbreker een sleutel vinden en deze gebruiken om de deur te openen, dan zal er direct een alarm afgaan in uw woning. Hoewel de inbreker wel binnenkomt, zal het alarm hem of haar afschrikken.

Laat geen sleutels aan de binnenkant van uw deur zitten

Bij het afsluiten van de deur vergeten veel mensen de sleutel aan de binnenkant eruit te halen, anderen laten de sleutel expres aan de binnenkant van de deur zitten. Vaak geven mensen hiervoor het argument dat een sleutel aan de binnenkant het onmogelijk maakt om aan de buitenzijde een sleutel in het slot te steken. Hoewel dit klopt, vormt het laten zitten van sleutels aan de binnenkant van uw deur wel degelijk een gevaar. Onder inbrekers is het populair om via uw brievenbus te hengelen naar de sleutel in het slot. Wanneer het lukt de sleutel te pakken te krijgen, wordt het een eenvoudige klus om uw woning binnen te komen, wat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Gewoon één van de Gewoon Veilig inbraak beveiligingstips.

Leg uw sleutel nooit binnen handbereik van uw brievenbus

Gelukkig is het makkelijk om dergelijke situaties te voorkomen, u kunt uw sleutel in een bakje naast de deur leggen of deze bijvoorbeeld aan een haakje hangen boven de deur. Pas wel op, dat deze plek ver genoeg van een brievenbus is. Leg sleutels ook nooit in het zicht van een raam in of naast de deur, het enige wat de inbreker in dit geval hoeft te doen is het intikken van zo’n ruitje. Voor een inbreker een makkelijk klusje!

Wanneer u helemaal zeker wilt zijn van een veilig gevoel, zelfs als u de sleutel wel een keer aan de binnenkant van uw deur laat zitten, dan is het Starter pakket van Gewoon Veilig uitermate geschikt. Hiermee gaat er direct een alarm af, voordat de inbreker binnen is gekomen.

Vergeet uw ramen en deuren niet dicht te doen!

We blijven het zeggen, sluit al uw ramen en deuren in huis voor u uw woning verlaat of zodra u gaat slapen. Toch komt het nog steeds voor, dat mensen bijvoorbeeld op de eerste etage ramen open laten staan om te ventileren of omdat ze het simpelweg vergeten zijn af te sluiten. Al is het voor een inbreker niet altijd even makkelijk om via de eerste etage in uw huis te komen, vormt het zeker op de begane grond vaak een groot gevaar. Ook als u bijvoorbeeld even op de eerste etage iets te doen heeft, waardoor u een langere tijd niet op de begane grond hoeft te zijn of u begint aan een middagdutje, is het sterk aan te raden om alle ramen en deuren te sluiten. Het is wel duidelijk dat de inbreker tegenwoordig zonder twijfel kiest voor een inbraak overdag in plaats van in de nacht. Één van de inbraak beveiligingstips.

Gelukkig is het voor ons, maar ook zeker voor u makkelijk om dit soort situaties zo goed mogelijk te vermijden. Zet ’s Avonds een wekker op uw telefoon, waardoor u er constant aan wordt herinnert bijvoorbeeld. Om helemaal zeker te zijn van uw zaak, kunt u overwegen om te kiezen voor het Starters pakket van Gewoon Veilig. Met de bewegingssensoren die standaard in het basissysteem inbegrepen zitten wordt ongewenst bezoek eenvoudig opgemerkt, waarna een alarm afgaat in uw woning. Zo wordt u direct wakker en zal dit de inbreker doen afschrikken! Overigens beschermt dit basissysteem u niet alleen tegen inbraak, ook de gevolgen van een overval, brand of medische ongevallen worden hiermee zo goed mogelijk geminimaliseerd.

Leg uw waardevolle spullen niet in het zicht!

Inbrekers zijn tijdens het inbreken uiteraard uit op waardevolle spullen, waarbij u kunt denken aan uw tablet, horloge, waardevolle collecties van bijvoorbeeld munten, maar ook sieraden, geld, de spaarpot van uw kind en ga zo maar door. het is niet alleen erg vervelend dat u dit soort voorbeelden verliest bij een inbraak, ook kan het van grote waarde zijn omdat u het bijvoorbeeld heeft gekregen na het overlijden van een dierbare. Het is zeer aan te raden om uw woning voor inbrekers zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Dit doet u door deze waardevolle spullen zo goed mogelijk buiten het zicht te houden. Dus laat uw tablet niet op de bank of in het vensterbank liggen. Zodra een inbreker van buitenaf geen waardevolle spullen in uw woning ziet, zal het onaantrekkelijk zijn om een inbraak te proberen. Één van de inbraakbeveiligingstips.

Probeer waardevolle spullen op te bergen in kasten of lades, het liefst niet op de begane grond van uw woning. Mocht u helemaal zeker van uw zaak willen zijn, kijk dan naar het Starters pakket van Gewoon Veilig. Hiermee beveiligt u uw woning niet enkel tegen inbraak, ook de gevolgen van brand, overval en medische ongevallen worden zo goed mogelijk verminderd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »